Menu

Krvavé jablká s červami

Krvavé jablká s červami

Ukázať recept

Prísady

Na štyri porcie

tabuľka bielej čokolády
ríbezľová alebo jahodová marmeláda
4 jablká

Na ozdobu

želatínové červíky HARIBO Wummies
Krvavé jablká s červami
Krvavé jablká s červami

Postup

  1. Najprv nechajte rozpustiť čokoládu nad vodným kúpeľom.
  2. Kým sa čokoláda roztopí, dajte jablká na chvíľku do mrazničky, aby boli poriadne vychladené, keď ich budete polievať čokoládou.
  3. Len čo bude čokoláda rozpustená, nechajte ju asi 10 minút odstáť, aby trochu zhustla.
  4. Vyberte jablká z mrazničky a polejte ich pomocou lyžice čokoládou zhruba do polovice.
  5. Ak čokoláda nezatuhne hneď, uložte ju ešte na chvíľu do chladničky.
  6. Trochu čokolády si nechajte bokom na nalepenie červov.
  7. Pomocou štetca trochu potrite vršky jabĺčok červenou marmeládou tak, aby trochu stiekla po bielej čokoláde a pripomínala krv.
  8. Každého červíka HARIBO potrite čokoládou a prilepte na jablko. Pár červov dajte aj na tanier okolo jabĺk.

Sledujte nás