Menu

Krvavá jablka s červy

Krvavá jablka s červy

Ukázat recept

Přísady

Na čtyři porce

tabulka bílé čokolády
Rybízová nebo jahodová marmeláda
4 jablka

Na ozdobu

Želatinoví červíci HARIBO Wummies
Krvavá jablka s červy
Krvavá jablka s červy

Postup

  1. Nejprve nechte rozpustit čokoládu nad vodní lázní.
  2. Než se čokoláda roztopí, dejte jablka na chvilku do mrazáku, aby byla pořádně vychlazená, až je budete polévat čokoládou.
  3. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, nechte ji asi 10 minut odstát, aby trochu zhoustla.
  4. Vyjměte jablka z mrazáku a polijte je pomocí lžíce čokoládou zhruba do poloviny.
  5. Pokud čokoláda nezatuhne hned, uložte ji ještě na chvíli do lednice.
  6. Trochu čokolády si nechte stranou pro nalepení červů.
  7. Pomocí mašlovačky lehce pomažte vršky jablíček červenou marmeládou tak, aby trochu stekla po bílé čokoládě a připomínala krev.
  8. Každého červíka HARIBO pomažte čokoládou a přilepte na jablko. Pár červů dejte i na talíř okolo jablek.

Sledujte nás