Menu

Sladké vánoční stromečky pro vaše hosty

Sladké vánoční stromečky pro vaše hosty

Ukázat recept

Přísady

Těsto (10-12 ks)

3 vejce
120 g třtinového cukru
110 g másla pokojové teploty
100 g cukru moučka
špetka soli
250 g kokosového mléka
50 g mletého kokosu
250 g bílé špaldové mouky
100 g cukru moučka
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva

Krém

400 g plnotučného mléka
3 žloutky
100 g cukru krupice
35 g kukuřičného škrobu
špetka soli
250 g másla pokojové teploty
zelené potravinářské barvivo

Na ozdobení

Haribo Pearl Kugeln
Sladké vánoční stromečky pro vaše hosty
Sladké vánoční stromečky pro vaše hosty

Postup

  1. Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny v robotu se šlehací metlou. Po částech přidejte změklé máslo a zašlehejte. Přisypejte zbylé suroviny – mouku, kokos, špetku soli a prášek do pečiva, přilijte kokosové mléko. To před použitím nezapomeňte důkladně protřepat, aby se spojila pevná a tekutá část v plechovce.
  2. Troubu si předehřejte na 180 °C. Připravte si plech na muffiny nebo pevné papírové košíčky. Z uvedeného množství surovin vytvoříte 10 až 12 cup cakes, podle velikosti košíčků.
  3. Těsto dejte do papírových košíčků. Výborně se vám bude pracovat s dávkovačem na zmrzlinové kopečky. Do každého kousku dejte jeden bonbon Haribo Pearl Kugeln a zatlačte ho do těsta.
  4. Pečte 30 minut. Plech vyndejte z trouby a nechte cup cakes úplně vychladnout. Mezitím si připravte krém.
  5. Do hrnce s nepřilnavým povrchem dejte mléko a zašlehejte do něj solamyl, žloutky a cukr. Přidejte špetku soli. Zahřívejte na nízkou teplotu a stále šlehejte metličkou. Ohřívejte tak dlouho, nevznikne puding.
  6. Puding přendejte do misky a přikryjte potravinářskou folií. Nechte úplně vychladnout.
  7. Do mísy robota dejte máslo, nasaďte šlehací metlu a šlehejte, než se spojí do pěkného krému. Poté po lžíci přidávejte žloutkový puding a na střední rychlost zašlehávejte. Střídejte s troškami gelového potravinářského barviva. Pracujte tak dlouho, dokud nebude zašlehané všechno máslo a směs bude mít přesně tak zelenou barvu, jaká se vám bude líbit. Dávejte pozor, aby máslo i pudingový krém měly stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
  8. Cukrářským sáčkem naneste krém na vychladlé cup cakes a ozdobte bonbony Haribo Pearl Kugeln. Na dně sáčku vám určitě zbydou malé kuličky, které opadaly z bonbonů. I těmi posypte „vánoční stromečky“ a dejte odpočinout do chladu.

Náš tip:

  1. Stromečky můžete ozdobit nejen bonbony, ale i mletým kokosem. Budou pak vypadat jako zasněžené.

Sledujte nás