
Vafle s vanilkovým tvarohem a Jelly Beans
Ukázat receptPřísady
1. těsto
200 g | polohrubé mouky |
3 vrchovaté lžíce | kukuřičného škrobu |
1/2 lžičky | jedlé sody |
1 lžička | prášku do pečiva |
1/2 lžičky | soli |
400 ml | polotučného mléka |
100 ml | slunečnicového oleje |
2 | vejce |
100 g | třtinového cukru |
2. na ozdobení
400 g | polotučného tvarohu |
1 | vanilkový lusk |
med podle chuti | |
Haribo Jelly Beans |


Postup
- Vejce s cukrem dejte do mísy robota a nasaďte šlehací metlu. Nechejte šlehat na nejvyšší otáčky, dokud nevznikne nadýchaná pěna.
- Přidejte zbylé suroviny. Mouku promíchanou se solí, práškem do pečiva, kukuřičným škrobem a jedlou sodou, mléko a olej.
- Umíchejte hladké těsto bez hrudek. Nebude příliš husté.
- Těsto dávkujte do vaflovače a pečte zlatavé vafle.
- Tvaroh vyšlehejte se semínky z vanilkového lusku a medem. Medu stačí pouze trochu, tvaroh by měl zůstat spíš lehce kyselý.
- Ozdobte Haribo Jelly Beans. Několik fazolek najemno nastrouhejte a posypejte jimi nazdobené vafle.
- Z uvedeného množství surovin připravíte zhruba 12 velkých vaflí.