Menu

Nepečený tvarohový dort s ovocem a Tropifrutti

Nepečený tvarohový dort s ovocem a Tropifrutti

Ukázat recept

Přísady

1 kg polotučného tvarohu
100 – 150 g cukru (nebo 2 hodně zralé banány)
200 g dlouhých cukrářských piškotů
100 g kulatých dětských piškotů
200 g ovoce – jahody, maliny, ananas, banány – podle chuti
Haribo Tropifrutti
Nepečený tvarohový dort s ovocem a Tropifrutti
Nepečený tvarohový dort s ovocem a Tropifrutti

Postup

  1. Tvaroh dejte do mísy robota a přidejte cukr. Nejdříve jen 100 g a vyzkoušejte, jak vám vyhovuje chuť krému. Můžete přidat i více cukru, ale v kombinaci s ovocem to většinou není nutné.
  2. Krém můžete osladit i jinak než cukrem. Můžete použít med nebo rozšlehat v krému dva hodně zralé banány.
  3. Nasaďte šlehací metlu a vyšlehejte krém.
  4. Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru maximálně 18 – 19 cm. Kdo má formu větší, musí přidat ještě 500 g tvarohu.
  5. Dno formy vyložte kolečkem vystřiženým z pečícího papíru. Dort se vám tak bude lépe přesouvat na talíř nebo podnos. Formu zavřete a na dno s pečícím papírem vyskládejte kulaté piškoty. Okolo formy vyskládejte dlouhé cukrářské piškoty tak, aby pocukrovaná strana byla potom z vnější části dortu. Piškoty skládejte postupně, protože je musíte vždycky zajistit lžící krému, aby nepadaly. Skládejte jeden vedle druhého.
  6. Až bude celý obvod dortu obložený piškoty, přidejte do formy ještě trochu krému a uhlaďte první vrstvu. Na tu naskládejte vrstvu ovoce, nakrájeného na plátky. Můžete použít jeden druh ovoce nebo více druhů. Jak máte chuť.
  7. Opět malá vrstva krému, další vrstva kulatých dětských piškotů, zase vrstva krému, vrstva ovoce, vrstva krému a úplně nahoru vrstva piškotů, kterou už nebude překrývat krémem.
  8. Až skončíte s vrstvami krému, piškotů a ovoce, měl by vám ještě zbýt prostor, do kterého nasypete Haribo Tropifrutti. To však uděláte až těsně předtím, než budete dort podávat. Hotový dort, zakončený vrstvou piškotů dejte přes noc do lednice.
  9. Před podáváním sundejte okraj dortové formy a dort přesuňte na podnos. Okolo dortu uvažte pevně širší mašli. Je to ozdoba, ale také udrží dort pěkně pohromadě, až nahoru nasypete bonbony. Ty pěkně upravte a dort můžete servírovat.

Sledujte nás