
Mechové cupcakes s krémem a kytičkami Haribo Flower Power
Ukázat receptPřísady
1. těsto
300 g | čerstvého baby špenátu |
šťáva z 1 citronu | |
50 ml | vody |
250 g | másla pokojové teploty |
250 g | cukru krupice |
6 | vajec |
450 g | polohrubé mouky |
špetka soli | |
1 | prášek do pečiva |
2. krém
500 g | mascarpone |
cukr podle chuti (spíš jen lehce) | |
čerstvé jahody | |
Haribo Flower Power |


Postup
- Špenát rozmixujte s citronovou šťávou a vodou najemno.
- Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.
- Máslo vyšlehejte s cukrem a až je směs kompaktní, přidávejte po jednom žloutky a zašlehávejte.
- Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva.
- Všechno opatrně promíchejte dohromady – rozmixovaný špenát, bílkový sníh, máslo se žloutky a cukrem a také mouku.
- Připravené těsto nalijte do papírových formiček na mufiny, které jste předem dali do plechové nebo silikonové formy. Z těsta připravíte zhruba 24 – 32 kousků, podle toho jak velikou máte formu.
- Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, zhruba 30 minut. Jestli jsou mufiny upečené zjistíte tak, že do některého z nich píchnete špejli. Když vyjde čistá nebo obalená drobečky, je hotovo.
- Všechny mufiny nechejte vychladnout a poté zdobte krémem.
- Krém připravíte jednoduše vyšleháním mascarpone s cukrem. Není nutné příliš sladit. K mechovým korpusům se více hodí jemně sladký krém.
- Nakonec ozdobte každý cupcake kytičkou Haribo Flower Power a čerstvou jahodou.