Menu

Čokoládové cupcakes s kakaovým krémem a srdíčky Haribo

Čokoládové cupcakes s kakaovým krémem a srdíčky Haribo

Ukázat recept

Přísady

Na těsto (12 kusů cupcakes)

185 g hladké mouky
1 sáček  prášku do pečiva
30 g holandského kakaa
1/2 lžičky soli
175 g cukru krupice
35 g pravého vanilkového cukru
95 g másla
200 ml mléka
3 vejce

Na ozdobu

1 měkký tvaroh
1 smetana ke šlehání
2 lžíce pravého vanilkového cukru
2 lžíce kakaa
čokoládové hoblinky
barevné zdobení
srdíčka HARIBO Liebesherzen
Čokoládové cupcakes s kakaovým krémem a srdíčky Haribo
Čokoládové cupcakes s kakaovým krémem a srdíčky Haribo

Postup

  1. Máslo v misce necháme za nižší teploty rozpustit v mikrovlnné troubě.
  2. Smícháme všechny suché suroviny a do připravené směsi přidáme mléko, vejce a opatrně přilijeme máslo (nesmí být příliš horké).
  3. Vše důkladně promícháme ručně nebo pomocí robota a rozpálíme troubu na 170°C.
  4. Do plechu na muffiny vyskládáme papírové formičky, které do tří čtvrtin naplníme těstem.
  5. Necháme 12–15 minut péct. Špejlí nebo párátkem píchneme do středu dortíků. Pokud těsto neulpívá, jsou cupcakes hotové a můžeme je nechat vychladnout.
  6. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšleháme jej spolu s vanilkovým cukrem, kakaem a šlehačkou.
  7. Jakmile je krém hladký, přisypeme hoblinky čokolády.
  8. Cukrářský sáček naplníme krémem a ozdobíme cupcakes. Zdobička by měla mít kvůli hoblinkám širší konec (stejně dobře poslouží i odstřihnutý rožek pytlíku).
  9. Na závěr dekorujeme cupcakes barevným zdobením a na vršek krému usadíme srdíčko HARIBO.

Sledujte nás
a naše partnery