
Čokoládové cupcakes s kakaovým krémem a srdíčky Haribo
Ukázat receptPřísady
Na těsto (12 kusů cupcakes)
185 g | hladké mouky |
1 sáček | prášku do pečiva |
30 g | holandského kakaa |
1/2 lžičky | soli |
175 g | cukru krupice |
35 g | pravého vanilkového cukru |
95 g | másla |
200 ml | mléka |
3 | vejce |
Na ozdobu
1 | měkký tvaroh |
1 | smetana ke šlehání |
2 | lžíce pravého vanilkového cukru |
2 | lžíce kakaa |
čokoládové hoblinky | |
barevné zdobení | |
srdíčka HARIBO Liebesherzen |


Postup
- Máslo v misce necháme za nižší teploty rozpustit v mikrovlnné troubě.
- Smícháme všechny suché suroviny a do připravené směsi přidáme mléko, vejce a opatrně přilijeme máslo (nesmí být příliš horké).
- Vše důkladně promícháme ručně nebo pomocí robota a rozpálíme troubu na 170°C.
- Do plechu na muffiny vyskládáme papírové formičky, které do tří čtvrtin naplníme těstem.
- Necháme 12–15 minut péct. Špejlí nebo párátkem píchneme do středu dortíků. Pokud těsto neulpívá, jsou cupcakes hotové a můžeme je nechat vychladnout.
- Do misky vyklopíme tvaroh a vyšleháme jej spolu s vanilkovým cukrem, kakaem a šlehačkou.
- Jakmile je krém hladký, přisypeme hoblinky čokolády.
- Cukrářský sáček naplníme krémem a ozdobíme cupcakes. Zdobička by měla mít kvůli hoblinkám širší konec (stejně dobře poslouží i odstřihnutý rožek pytlíku).
- Na závěr dekorujeme cupcakes barevným zdobením a na vršek krému usadíme srdíčko HARIBO.