Menu

Grapefruitová zmrzlina s citronem a bazalkou

Grapefruitová zmrzlina s citronem a bazalkou

Ukázat recept

Přísady

400 ml plnotučného mléka
200 ml smetany ke šlehání
80 ml čerstvé šťávy z grapefruitu
80 ml čerstvé citronové šťávy
100-150 g cukru krupice (podle chuti)
2 lžíce kukuřičného škrobu
špetka soli
15 lístků čerstvé bazalky
1 sáček Haribo Grapefruit
bazalkový cukr na ozdobení
Grapefruitová zmrzlina s citronem a bazalkou
Grapefruitová zmrzlina s citronem a bazalkou

Postup

  1. Mléko smíchejte se smetanou, cukrem a špetkou soli. Šťávu z grepu a citronu promíchejte s kukuřičným škrobem.
  2. Připravte si vodní lázeň. Do ní dejte velkou mísu a do té nalijte mléčnou směs. Vodu nechejte probublávat, neměla by úplně prudce vřít, ale spíš jemně vařit. Mléčnou směs promíchávejte metličkou. Až bude horká, přilijte ovocnou šťávu s kukuřičným škrobem.
  3. Opět intenzivně míchejte. Směs začne nad jemně bublající vodou houstnout. Až se vám bude zdát dost hustá, sundejte z vodní lázně. Bude to trvat asi tři minuty. Za častého míchání nechejte vychladnout.
  4. Po úplném vychladnutí dejte mísu se základem na zmrzlinu ještě na hodinu do lednice. Poté vyndejte ven a do směsi vsypejte nadrobno nasekanou bazalku. Můžete nadrobno nakrájet pár bonbonů Haribo Grapefruit. Dobře zamíchejte.
  5. Teď máte dvě možnosti. Kdo má zmrzlinovač, tak směs přemístí do stroje, který za stálého míchání vyrobí lahodnou a jemnou zmrzlinu. Kdo zmrzlinovač nemá, vloží nádobu se směsí do mrazáku. Každých 15 minut zmrzlinu vyndejte a intenzivně promíchejte, aby se v ní nedělaly krystalky ledu.
  6. Zmrzlinu podávejte lehce posypanou bazalkovým cukrem a nadrobno nasekanými bonbony Haribo Grapefruit.

TIP

  1. Jak vyrobit bazalkový cukr? Jednoduše promixujte cukr krupice spolu s čerstvými bazalkovými listy.

Produktový tip Haribo Grapefruit

  1. V novém sáčku od Haribo se mísí chutě toho nejšťavnatějšího citrusového plodu – grapefruitu. Vychutnejte si želatinové trojúhelníčky ve dvou různých příchutích. Růžové připomínají sladkou chuť červeného grepu, zatímco v těch bílých je cítit tradiční chuť s trochou štiplavosti. Pro vyrovnání chutí jsou obě varianty obalené v jemném cukru. Nenechte se doběhnout chutí na sladké a sáhněte po osvěžující grepové novince Haribo Grapefruit!

Sledujte nás