
Čokoládové pokušení pro maminky
Ukázat receptPřísady
100 g | kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa (ideálně okolo 60 %) |
100 g | másla |
3 | vejce |
2 lžíce | cukru krupice |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | kvalitního kakaového prášku |
2 lžíce | čerstvě mleté kávy |
Haribo Love Hearts | |
máslo na vymazání formiček | |
kakaový prášek nebo najemno mleté oříšky na vysypání formiček | |
cukr moučka nebo kakao na posypání |


Postup
- Nejprve si připravte zapékací mističky. Můžete použít porcelánové, silikonové nebo kovové. Důkladně je vymažte máslem a vysypejte kakaovým práškem nebo mletými ořechy. Pokud použijete nádoby o objemu 150 ml, budete jich potřebovat 6 kusů.
- Čokoládu nalámejte do kovové nebo porcelánové misky, přidejte na kostičky nakrájené máslo a dejte rozpouštět do vodní lázně. Když se rozpustí, nechte chvilku vychladnout.
- Vejce našlehejte s cukrem do husté pěny. Ideální bude, když použijete robota se šlehací metlou. Lehce vychladlou čokoládu s máslem vlijte do vaječné směsi a důkladně promíchejte.
- Vsypte mouku, mletou kávu a kakaový prášek. Opět promíchejte. Pracujte opatrně, aby těsto zůstalo pěkně našlehané.
- Těsto nalijte do připravených zapékacích mističek. Do každého těsta dejte doprostřed jedno srdíčko z balení Haribo Love Hearts a dejte na hodinu do lednice.
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Zapékací mističky dejte do trouby a pečte 6 minut. Poté vyndejte z trouby ven a nechte pár minut odpočinout. Opatrně vyklopte na talíř a ozdobte Haribo srdíčky, ovocem, klidně i šlehačkou nebo zmrzlinou a lehce posypte moučkovým cukrem.
- Ihned podávejte. Vnitřek dezertu by měl zůstat alespoň lehce tekutý.