Menu

Candy HARIBO Cake

Candy HARIBO Cake

Ukázat recept

Přísady

1. těsto

290 g másla + kousek na promazání forem
525 g hladké mouky
350 g cukr krupice
7 vajec
3 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
vanilkový extrakt
barvivo (červené)

2. krém

1 kg mascarpone
500 ml smetany ke šlehání 33%
100-200 g  cukr moučky dle své chuti

3. poleva

100 g bílé čokolády
100 ml smetany ke šlehání 33%
barvivo (modré a červené)

4. pusinky

15 g bílků
30 g cukr krupice
špetka soli
barvivo (modré a červené)

5. barevný cukr

3 lžíce cukr krupice
barvivo
voda

6. ostatní ingredience

2 zralé banány
250 ml čerstvých jahod
Haribo bonbóny (dle výběru dítěte) – my použili Haribo Pico-Balla, Haribo Gumoví medvídci, Haribo Jahůdky, Haribo Roulette, Haribo Miami Fizz, Haribo Rainbow Fizz, Haribo Chamallows Smurfs Family)
ozdobné kuličky
Candy HARIBO Cake
Candy HARIBO Cake

Postup

Příprava korpusu

  1. Vyšleháme máslo s cukrem. Přidáme vejce a vanilkový extrakt. Zvlášť v míse prosejeme mouku přes síto, přidáme prášek do pečiva a sůl a přidáváme postupně k již šlehaným ingrediencím.
  2. Hotové těsto si zvážíme a rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu obarvíme červeným barvivem.
  3. Na spodní část forem vystřihneme pečicí papír a poté celou formu i pečicí papír namažeme máslem.
  4. Nabarvenou polovinu těsta rozdělíme ještě na třetiny, přidáme těsto do forem a rovnoměrně rozetřeme. Troubu jsme si předem rozehřáli a těsto pečeme na 180°C asi 20-25 minut. Pro zjištění, zda je těsto upečené, použijeme špejli. Stejně budeme postupovat i u druhé nenabarvené poloviny těsta.
  5. Po upečení necháme korpus nejlépe 30 – 60 minut vychladnout.

Příprava pusinek a barevného cukru

  1. Během toho, co nám chladne korpus, si připravíme pusinky. Bílky začneme šlehat na středních otáčkách a postupně k nim po lžících přidávat cukr. Když už máme cukr zašlehaný, zvýšíme otáčky na maximum. Šleháme ještě cca 5 minut.
  2. Mezi tím, co se nám šlehá těsto na pusinky, připravíme si 2 plnicí sáčky se zdobicí špičkou. Vezmeme si modré barvivo a špejli a uvnitř sáčku si namalujeme 4-5 modrých pruhů. Stejně budeme postupovat s červenou barvou.
  3. Plnicí sáčky naplníme hotovým těstem a na vyloženém plechu pečicím papírem děláme pusinky, velikost dle nálady. Ještě předtím si předehřejeme troubu a pusinky sušíme na 100°C asi hodinu až hodinu a půl.
  4. Co se nám suší pusinky, nachystáme si barevný cukr. Vezmeme si dvě lžíce, na které si nabere vodu a do každé z nich vmícháme barvivo (červené a modré) pomocí špejle. Následně nabarvenou vodu postupně nakapeme na již nachystaný cukr v miskách a mícháme až do doby, kdy nám bude vyhovovat barva cukru. Barevný cukr poté vysypeme na předem připravený plech s pečicím papírem a sušíme v troubě při teplotě 100°C asi 10 minut společně s pusinkami.
  5. Hotové pusinky a barevný cukr použijeme na dekoraci dortu.

Příprava krému

  1. Stálé co nám chladne korpus, si připravíme krém. Mascarpone se smetanou si nejprve ručně rozmícháme a poté šleháme na vysokých otáčkách, což si nejlépe pomůže mixérem. Postupně přidáváme cukr tak, aby nám vyhovovala sladkost krému. Část krému naplníme do plnicího sáčku na zdobení a vložíme i se zbytkem v míse do lednice.

Naplnění dortu

  1. Co nám chladne krém v lednici, tak si připravíme již studené korpusy. Než začneme plnit dort, tak si korpusy nařežeme na stejnou výšku pomocí pilky. Výšku si zvolíme dle svých představ.
  2. Dále si nachystáme ovoce, které si předem omyjeme, očistíme a následně nakrájíme na plátky. My jsme v našem případě použili jahody a banány.
  3. Poté si nachystáme nejlépe otočný stojan, který nám hodně usnadní práci s dortem. Na stojan si položíme podložku, kterou koupíme v každém papírnictví a na které budeme mít náš dort. Dále si nachystáme vychlazený krém v sáčku, korpusy, ovoce a vhodné pomůcky, v našem případě malou špachtli a stěrku.
  4. Dort začneme plnit tak, že na podložku si dáme malé množství krému, aby nám dort nikde neklouzal, a na ni položíme barevný korpus. Pomocí plnicího sáčku namažeme korpus krémem, rozložíme ovoce a položíme bezbarvý korpus. Naplníme krémem, ovocem, položíme barevný korpus a pokračujeme až do posledního korpusu.
  5. Když už máme dort naplněný, krém namažeme i po okrajích dortu, protože nám tam zůstaly díry, které chceme pomocí toho krému vyplnit. Dort poté pomocí stěrky uhladíme do hladka a vložíme na 30 minut do lednice, aby nám ztuhl.
  6. Než nám ztuhne dort, tak si připravíme 2 plnicí sáčky s krémem. Do jednoho přidáme již náš hotový krém a do druhého přidáme červený krém. Ten si připravíme tak, že část krému si odložíme a obarvíme červeným barvivem. A opět vložíme do lednice.
  7. Ztuhlý dort si společně s krémy vytáhneme z lednice. Dort namažeme oběma krémy a pomocí stěrky uhladíme. Na spodní části si dort ozdobíme ozdobnými kuličkami pomocí štětce. A nakonec dort opět vložíme na 30 minut do lednice.

Příprava polevy a čokoládových lupínků

  1. Co nám dort opět tuhne v lednici, připravíme si polevu, aby nám stihla vychladnout. Do rozehřáté smetany přidáme čokoládu a necháme rozpustit. Po rozpuštění ji důsledně rozmícháme. Menší část si odložíme, nabarvíme červeným barvivem a použijeme při přípravě lupínků. Zbytek polevy si nabarvíme modrým barvivem.
  2. Teď si připravíme lupínky a to tak, že na pečicím papíře smícháme část modré polevy s červenou, posypeme ozdobnými kuličkami a vložíme do lednice, aby nám to stihlo vytuhnout. Zbytek polevy si necháme vychladnout.
  3. Ztuhlý dort poté polejeme již vychladnutou modrou polevou a dáme opět do lednice vychladnout, nejlépe na 30 minut.

Příprava ozdob

  1. Ze zbytku polevy si ozdobíme jahody, které jsme si odložili.
  2. Zbytek krému, který nám zůstal, tak si nabarvíme na modro a použijeme ho společně s červeným krémem, který nám zůstal na přípravu barevného krému na finální zdobení. Oba krémy naplníme do dvou plnicích sáčku. Připravíme si pás potravinářské folie cca 30 cm dlouhý a na něj děláme postupně vedle sebe pruhy červeného a modrého krému do 2/3 potravinářské folie. Zatočíme folii s krémem do ruličky jako bonbón a jednu stranu ustřihneme. Tou ustřiženou stranou vložíme do již připraveného plnicího sáčku se zdobicí špičkou. A vložíme do lednice.

Zdobení dortu

  1. Připravíme si pusinky, barevný cukr, připravený krém v plnicím sáčku, čokoládové lupínky, jahody, ztuhlý dort a samozřejmě bonbóny Haribo. A teď už dle naší představivosti ozdobíme dort. Hotový ozdobený dort naposled vložíme do lednice.

Sledujte nás