Menu

Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake

Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake

Ukázat recept

Přísady

Na základ

150 g sušenek (např. Digestive)
70 g másla
10 g třtinového cukru

Na krém

200 g ricotty
150 g řeckého plnotučného jogurtu
100 g smetany ke šlehání 33 %
75 g moučkového cukru
1/2 vanilkového lusku
1 balení bonbony HARIBO Berries

Na ovocné želé

250 g ovoce (maliny a ostružiny)
30 g  cukru
10 g  želatiny v plátcích
Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake
Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake

Postup

  1. Nejdříve si připravíme základ. Sušenky a cukr rozmixujeme na jemnou strouhanku, do které přidáme změklé máslo a promícháme. Směsí naplníme formičky a prsty stlačíme. Formičky dáme na 30 minut do lednice, aby základ pěkně ztuhl.
  2. V míse smícháme ricottu, jogurt, vanilku a větší polovinu cukru a dobře promícháme nebo našleháme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme ji do krému a promícháme. Smetanu a zbylý cukr vyšleháme do polotuha a také přidáme do krému. Hotový krém navrstvíme na základ ze sušenek až po 1 cm pod okraj formičky. Navrch krému ke krajům naaranžujeme bonbony Haribo a lehce stlačíme. Přikryjeme fólií a dáme do lednice alespoň na dvě hodiny.
  3. Nyní si připravíme ovocné želé. Želatinu namočíme do studené vody. Ovoce s cukrem dáme vařit. Jakmile změkne a pustí šťávu, rozmixujeme jej tyčovým mixérem a směs propasírujeme, abychom se zbavili zrníček. Poté přidáme želatinu. Vlažné ovocné želé nalijeme na krém a opět dáme do lednice ztuhnout. Nakonec nazdobíme dle vlastní fantazie.

Sledujte nás