Menu

Malinové Hariboletky

Malinové Hariboletky

Ukázat recept

Přísady

Těsto na korpus (cca 6-8 ks)

200 g hladké mouky
70 g cukru moučka
125 g másla nebo změklé Hery
1 žloutek
Vanilkový cukr
Bio citron (citronová kůra)

Těsto na piškot do malinových kopečků

150 g vajec (asi 3 vejce)
150 g cukru krupice
115 g hladké mouky
30 g kakaa
37 g změklého másla

Malinová pěna

5 plátků želatiny
100 g  zakysané smetany
375 ml  smetany ke šlehání
Malinová pasta na ochucení

Zrcadlová poleva

175 g bílé čokolády
75 g  vody
150 g  cukru krupice
100 g kondenzovaného mléka
9,5 g práškové želatiny
Gelová barva růžová

Na dohotovení

Malinová marmeláda
Haribo Berries
Trocha oleje na vytření silikonové formy
Pečící podložky a papír
Malinové Hariboletky
Malinové Hariboletky

Postup

Těsto na Hariboletky

  1. Uvedené suroviny umícháme v hladké těsto a necháme v lednici chvíli odležet (ztuhnout).
  2. Poté dáme do kulatých formiček a pečeme zhruba na 170-180 stupňů. Necháme vychladnout.

Těsto na piškot do malinových „kopečků“

  1. Vejce a cukr zahřejeme na vodní lázni a poté šleháme do bílé pěny. Pak opatrně přimícháme mouku a kakao, a nakonec směs smícháme s rozpuštěným máslem. Pečeme jako roládový plát v předehřáté troubě na cca 180-190 stupňů zhruba 15 minut. Z upečeného plátu pak vykrájíme kolečka, která budeme později vkládat do malinové pěny.

Malinová pěna

  1. Do trošky vody dáme nabobtnat želatinu. Mezitím si vyšleháme šlehačku, do které opatrně vmícháme zakysanou smetanu a vše ochutíme malinovou pastou a cukrem. Želatinu vymačkáme a dáme v kastrůlku rozpustit (ale pozor-nevařit). Do rozpuštěné želatiny zamícháme pár lžiček směsi šlehačky a zakysané smetany a vzniklou kašičku poté vlijeme zpět a umícháme v hladkou hmotu.
  2. Tuto malinovou hmotu dáváme do silikonové formy ve tvaru kopečků, kterou si ještě předem lehce vytřeme olejem. Zhruba do poloviny dáme pěnu, vložíme piškotové kolečko a dovršíme pěnou až po vrch. Zarovnáme, uhladíme a dáme do mrazáku ztuhnout.

Zrcadlová poleva

  1. Namočíme si želatinu do vody. Smícháme vodu, cukr a kondenzované mléko a společně zahřejeme. Přidáme želatinu, kterou rozpustíme a velmi krátce (asi 1 minutu) provaříme. Horkou směs přecedíme na bílou čokoládu a necháme rozpustit. Poté ponorným mixerem promícháme a dobarvíme.

Složení Hariboletky

  1. Korpus Hariboletky naplníme ve středu malinovou marmeládou a kolem dokola dáme část malinové pěny. Dáme do lednice zatuhnout.
  2. Z mrazáku vytáhneme kopečky se zmrzlou pěnou, které poléváme na půl vychladlou zrcadlovou polevou. Ty pak pokládáme na Hariboletky. Dezert nakonec ozdobíme ovocnými bonbony Haribo Berries.

Sledujte nás