Menu

Medovomalinový maršmeloun

Medovomalinový maršmeloun

Ukázat recept

Přísady

100 g malin
175 g cukru
275 g tekutého květového medu
11 listů želatiny
příp. červené potravinářské barvivo
50 g práškového cukru
50 g škrobu
HARIBO Pasta Basta
3 formy na pečení Zlatí medvídci
Medovomalinový maršmeloun
Medovomalinový maršmeloun

Postup

A jde se na to:

  1. Omyj maliny, rozmixuj je tyčovým mixérem a protlač pyré přes cedník, abys odstranil jadérka.
  2. Smíchej v hrnci malinové pyré s cukrem a 175 g medu a směs vař cca 3 min.
  3. Mezitím namoč želatinu do studené vody, dobře ji vymačkej a dej ji se zbylými 100 g medu do mísy.
  4. Vezmi horkou směs malin a cukru a ihned ji rovnoměrně nalij na želatinu a med a přitom hmotu šlehej ručním šlehačem. Ještě 3 minuty ji šlehej – hmota přitom zesvětlá. Pokud si přeješ výraznější barvu, můžeš nyní přidat potravinářské barvivo.
  5. Smíchej práškový cukr se škrobem a přes jemné sítko touto směsí vysyp 3 silikonové formy. Vlož ještě vlažný maršmeloun. Posyp medvídky znovu směsí cukru a škrobu a nech je zakryté odpočívat alespoň 10 hodin při pokojové teplotě.
  6. Teď můžeš medvídky opatrně vyjmout z formy a kreativně nazdobit – např. mašlí z HARIBO Pasta Basta!

Sledujte nás
a naše partnery