Menu

Focacciový medvídek

Focacciový medvídek

Ukázat recept

Přísady

5 g čerstvého droždí
75 ml vlažné vody
1 špetka cukru
125 g mouky (typ 550)
1 polévková lžíce olivového oleje
2 špetky soli
1 polévková lžíce olivového oleje
hrubá mořská sůl
2 rajčata
1 hrst bazalkových lístků
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce strouhaného parmezánu
2 polévková lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 forma na pečení Zlatí medvídci
Focacciový medvídek
Focacciový medvídek

Postup

A jde se na to:

  1. V míse smíchej droždí s vlažnou vodou a špetkou cukru, dokud se nerozpustí. Přidej mouku a nech těsto 10 minut přikryté odpočívat.
  2. Poté přidej olivový olej a sůl a vše propracuj rukama do hladkého těsta. Těsto přikryj a nech ho na teplém místě cca 1 hodinu kynout.
  3. Předehřej troubu na 220 °C na horním a spodním ohřevu. Vymaž formu tenkou vrstvou olivového oleje a vysyp trochou mořské soli.
  4. Znovu těsto dobře propracuj, dej ho do formy a dobře jej vtlač dovnitř. Nech těsto ještě jednou 10 minut kynout. Pak prsty vytlač do těsta malé prohlubně, pokapej povrch olivovým olejem a posyp jej mořskou solí. Zasuň formu do trouby a peč focacciového medvídka 25 minut.
  5. Mezitím omyj rajčata, rozčtvrť je, odstraň zbytky stopek a zbytek rozkrájej na malé kousky. Omyj bazalku, vytřep ji dosucha a nahrubo ji natrhej. Oloupej stroužek česneku a rozdrť jej najemno. Vše smíchej s parmezánem a 2 polévkovými lžícemi olivového oleje v míse a okořeň solí a pepřem.
  6. Vyjmi ještě teplého focacciového medvídka z formy a servíruj jej s rajčaty.

Sledujte nás