
Haribo mandlové cupcakes plněné ovocnou směsí / Ovocné cupcakes s náplní
Ukázat recept
Videorecept
Haribo
Přísady
Ingredience na těsto
140 g | hladké mouky |
100 g | mandlové mouky (případně mandlí) |
6 g | prášku do pečiva |
175 g | moučkového cukru |
3 | vejce |
100 g | bílého jogurtu |
150 g | rozpuštěného másla |
Ingredience na náplň
500 ml | mléka |
40 g | vanilkového pudinku |
60 g | cukru |
60 g | másla |
100 g | bílé čokolády |
20 | HARIBO Goldbären červených medvídků |
100 g | lesního ovoce |
dle uvážení | potravinářské barvivo |
Ingredience na krém
500 g | mascarpone |
200 g | plnotučného tvarohu |
200 g | smetanového sýru |
180 g | moučkového cukru |


Postup
Postup na těsto
- Troubu předehřejte na 180 °C. Mezitím si připravte suchou směs z hladké mouky, mandlové mouky, prášku do pečiva a moučkového cukru.
- Vyšlehejte vejce s bílým jogurtem, přidejte suchou směs a opět šlehejte. Nakonec přidejte rozpuštěné máslo a šlehejte zhruba 3 minuty.
- Pečící plech vyložte cukrářskými košíčky a naplňte je těstem do 2/3. Pečte přibližně 20 minut.
Postup na náplň
- Do rendlíku přelijte 2/3 mléka, přidejte cukr a zahřejte.
- V míse smíchejte 1/3 mléka a vanilkový puding. Jakmile bude mléko s cukrem teplé, přidejte k němu část s pudinkem a důkladně míchejte.
- Až směs zhoustne, odstavte rendlík z plotny a přidejte HARIBO medvídky a bílou čokoládu. Míchejte, dokud se vše nerozpustí.
- Nakonec přidejte rozemleté lesní ovoce, případně potravinářské barvivo. Náplň potáhněte fólií a nechte chladit.
Postup plnění
- Do vychladlých cupcakes opatrně vyhlubte díru. Studenou náplň ručně promíchejte a vložte do trezírovacího sáčku, pomocí kterého díru v cupcakes zaplňte.
Postup na jemný krém na cupcakes
- Všechny ingredience vložte do mísy a vyšlehejte v pevný krém. Ten vložte do trezírovacího sáčku s ozdobnou špičkou a cupcakes nazdobte.
Tip
- Mandlovou mouku můžete ještě více rozdrtit v domácím mixéru. To dodá cupcakes jemnější chuť.