Menu

Zlatý medvědí pruhovaný dort / Jemný pruhovaný dort

Zlatý medvědí pruhovaný dort / Jemný pruhovaný dort

Ukázat recept

Videorecept
Haribo

Přísady

Ingredience na těsto:

70 g hladké mouky
35 g vanilkového pudinku
165 g krupicového cukru
175 g bílků
170 g žloutků
80 g másla

Ingredience na spodní korpus:

200 g sušenek
100 g másla

Ingredience na krém:

500 g másla
500 g moučkového cukru
250 g smetanového sýru
1 lžička vanilkového extraktu
Zlatý medvědí pruhovaný dort / Jemný pruhovaný dort
Zlatý medvědí pruhovaný dort / Jemný pruhovaný dort

Postup

Postup na těsto:

  1. Nejprve důkladně vyšlehejte bílky. Poté přisypte cukr a vyšlehejte do pevného sněhu. Přidejte žloutky a jemně promíchejte metličkou. Následuje smíchaná mouka s vanilkovým pudinkem, opět ručně vmíchejte. Nakonec přimíchejte i rozehřáté (ale ne teplé) máslo.
  2. Obdélníkový plech vyložte pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozetřete těsto. Pečte přibližně 10 minut na 180 °C.

Postup na spodní korpus:

  1. Mezitím, co si necháte rozpustit máslo, si v míse důkladně rozdrťte sušenky. Poté nadrcené sušenky s máslem smíchejte. Směs nasypte do dortové formy a umačkejte na dno. Vložte do lednice na 20 minut.

Postup na krém:

  1. Máslo a cukr vyšlehejte do bílé směsi. Přidejte smetanový sýr, vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se vše nespojí.

Postup kompletace dortu:

  1. Upečené těsto z trouby nechte vychladnout. Poté ho potřete marmeládou a na ni ještě natřete vrstvu připraveného krému (nevypotřebujte ho celý). Následně plech vložte na 15 minut do lednice, aby krém mírně ztuhnul.
  2. Dno dortové formy (spodní korpus) také potřete marmeládou.
  3. Vyndejte plech z lednice a z těsta vykrájejte tenčí pláty. Vyskládejte je do kulaté dortové formy tak, aby byla celá zaplněná.
  4. Horní část dortu potřete krémem. Poté vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
  5. Nakonec z dortu sundejte dortovou formu a obmažte krémem strany dortu.
  6. Ozdobte dort čokoládovou polevou, čokoládovými dekoracemi a HARIBO medvídky.

Tip:

  1. Pří vmíchávání žloutku a dalších ingrediencí do sněhu buďte velmi opatrní a jemní. Je to fáze, kdy těsto může spadnout a nebude tak ve výsledku dostatečně vláčné.

Sledujte nás
a naše partnery