
Malinový krémový dezert
Ukázat recept
Videorecept
Haribo
Přísady
Ingredience na náplň:
500 ml | mléka |
1 | puding |
3 lžíce | cukru |
200 g | zakysané smetany |
50 g | bílé čokolády |
100 g | malin |
Ingredience na ganache:
130 g | smetany (více než 30 % tuku) |
130 g | tmavé čokolády |
Ingredience na posypky:
65 g | Bebe kakaových sušenek |
60 g | másla |
HARIBO srdíčka |


Postup
- Ze všeho nejdříve smíchejte mléko, sáček pudinku, cukr a vymíchejte v hladký puding. Jakmile bude hotový, přikryjte ho potravinovou fólií, aby se neudělal škraloup a vložte do lednice.
- Mezitím, co budete drtit Bebe sušenky, rozehřejte si máslo, které následně s nadrcenými sušenkami dobře promíchejte. Směs vysypte na talíř a nechte chladit v lednici.
- Rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Zkontrolujte puding, jestli je dobře vychlazený, sundejte z něj fólii a rozmixujte. Přidejte zakysanou smetanu a šlehejte. Přimíchejte bílou čokoládu, opět šlehejte. Jako poslední přidejte maliny, a ještě jednou vše prošlehejte.
- V mikrovlnné troubě si připravte čokoládovou ganache tak, že smetanu společně s čokoládou pomalu rozehřejete. Prohřívejte tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs se mícháním nepropojí v jednolitou.
- Připravte si kelímky, které budete plnit. Na spod vložte vrstvu z Bebe sušenek, na ni lžíci čokoládové ganache a následně vrstvu krému. Tento postup opakujte, dokud to velikost kelímku dovolí.
- Nakonec kelímek ozdobte sušenými malinami a HARIBO srdíčky.
Tip:
- Při přípravě čokoládové ganache dejte pozor, abyste směs nespálili. Rozehřívejte ji proto po 30 vteřinách a vždy důkladně promíchejte.