Menu

Malinový krémový dezert

Malinový krémový dezert

Ukázat recept

Videorecept
Haribo

Přísady

Ingredience na náplň:

500 ml mléka
1 puding
3 lžíce cukru
200 g zakysané smetany
50 g bílé čokolády
100 g malin

Ingredience na ganache:

130 g smetany (více než 30 % tuku)
130 g  tmavé čokolády

Ingredience na posypky:

65 g Bebe kakaových sušenek
60 g másla
HARIBO srdíčka
Malinový krémový dezert
Malinový krémový dezert

Postup

  1. Ze všeho nejdříve smíchejte mléko, sáček pudinku, cukr a vymíchejte v hladký puding. Jakmile bude hotový, přikryjte ho potravinovou fólií, aby se neudělal škraloup a vložte do lednice.
  2. Mezitím, co budete drtit Bebe sušenky, rozehřejte si máslo, které následně s nadrcenými sušenkami dobře promíchejte. Směs vysypte na talíř a nechte chladit v lednici.
  3. Rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Zkontrolujte puding, jestli je dobře vychlazený, sundejte z něj fólii a rozmixujte. Přidejte zakysanou smetanu a šlehejte. Přimíchejte bílou čokoládu, opět šlehejte. Jako poslední přidejte maliny, a ještě jednou vše prošlehejte.
  4. V mikrovlnné troubě si připravte čokoládovou ganache tak, že smetanu společně s čokoládou pomalu rozehřejete. Prohřívejte tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs se mícháním nepropojí v jednolitou.
  5. Připravte si kelímky, které budete plnit. Na spod vložte vrstvu z Bebe sušenek, na ni lžíci čokoládové ganache a následně vrstvu krému. Tento postup opakujte, dokud to velikost kelímku dovolí.
  6. Nakonec kelímek ozdobte sušenými malinami a HARIBO srdíčky.

Tip:

  1. Při přípravě čokoládové ganache dejte pozor, abyste směs nespálili. Rozehřívejte ji proto po 30 vteřinách a vždy důkladně promíchejte.

Sledujte nás
a naše partnery