
Mandlové sušenky
Ukázat recept
Videorecept
Haribo
Přísady
250 g | másla |
300 g | hladké mouky |
100 g | mandlové mouky |
180 g | moučkového cukru |
špetka | sušené vanilky |
1 | vejce |
1 | žloutek |
1 | bílek na potření |
cukrová potahovací hmota či marcipán | |
prachové cukrářské barvy | |
HARIBO srdíčka na ozdobu |


Postup
- V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, vanilku, vejce a žloutek. Vypracujte těsto, zabalte ho do fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
- Následně těsto vyválejte na pomoučněné ploše. Ideální výška těsta jsou 3 mm. Vykrájejte požadovaný tvar a pokládejte na papírem vyložený plech.
- Pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 10 minut.
- Ihned po vyndání z trouby potřete sušenky žloutkem, aby se krásně leskly.
- Rozválejte cukrovou potahovací hmotu a vykrájejte zvolené tvary. Sušenky potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu lehce přitiskněte.
- Pomocí štětce ozdobte prachovými barvami, a nakonec kapkou vody přilepte HARIBO srdíčko.