Menu

Mandlové sušenky

Mandlové sušenky

Ukázat recept

Videorecept
Haribo

Přísady

250 g másla
300 g hladké mouky
100 g mandlové mouky
180 g moučkového cukru
špetka sušené vanilky
1 vejce
1 žloutek
1 bílek na potření
cukrová potahovací hmota či marcipán
prachové cukrářské barvy
HARIBO srdíčka na ozdobu
Mandlové sušenky
Mandlové sušenky

Postup

  1. V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, vanilku, vejce a žloutek. Vypracujte těsto, zabalte ho do fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
  2. Následně těsto vyválejte na pomoučněné ploše. Ideální výška těsta jsou 3 mm. Vykrájejte požadovaný tvar a pokládejte na papírem vyložený plech.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 10 minut.
  4. Ihned po vyndání z trouby potřete sušenky žloutkem, aby se krásně leskly.
  5. Rozválejte cukrovou potahovací hmotu a vykrájejte zvolené tvary. Sušenky potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu lehce přitiskněte.
  6. Pomocí štětce ozdobte prachovými barvami, a nakonec kapkou vody přilepte HARIBO srdíčko.

Sledujte nás
a naše partnery