Menu

Hrobečky

Přísady

Na krém

200 g mascarpone
200 g šlehačky 33%
100 g mléčné čokolády
1 lžíce krupicového cukru

Na hlínu

Čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu

Na náhrobky

marcipán či oválné sušenky
na ozdobení HARIBO bonbony Color-Rado (netopýry)
Hrobečky
Hrobečky

Postup

Postup

  1. Nejdříve si připravíme krém. Mascarpone spolu se šlehačkou ušleháme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme lžíci cukru, krátce prošleháme a necháme vychladnout.
  2. Mezi tím si na větší kousky rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravíme si náhrobní kameny. Ty vytvoříme pomocí marcipánové hmoty, nebo dobře zafungují i oválné sušenky.
  3. Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplníme jím připravené skleničky. Na vrch dáme nadrobenou hlínu, a nakonec naaranžujeme náhrobek. Nakonec přidáme netopýra a strašidelný dezert je kompletní.

Sledujte nás
a naše partnery