
Hrobečky
Ukázat receptPřísady
Na krém
200 g | mascarpone |
200 g | šlehačky 33% |
100 g | mléčné čokolády |
1 lžíce | krupicového cukru |
Na hlínu
Čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu |
Na náhrobky
marcipán či oválné sušenky | |
na ozdobení HARIBO bonbony Color-Rado (netopýry) |


Postup
Postup
- Nejdříve si připravíme krém. Mascarpone spolu se šlehačkou ušleháme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme lžíci cukru, krátce prošleháme a necháme vychladnout.
- Mezi tím si na větší kousky rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravíme si náhrobní kameny. Ty vytvoříme pomocí marcipánové hmoty, nebo dobře zafungují i oválné sušenky.
- Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplníme jím připravené skleničky. Na vrch dáme nadrobenou hlínu, a nakonec naaranžujeme náhrobek. Nakonec přidáme netopýra a strašidelný dezert je kompletní.